A hagyományos bitumenes alátétlemezek mellett egyre nagyobb teret nyer a szövetes alátétek alkalmazása a zsindelytetőkön. Én egyértelműen az utóbbi típust preferálom, mivel amellett, hogy jóval időtállóbb, tartósabb, jobb minőségű anyagról van szó, sokkal könnyebb is vele dolgozni. Néhány éve még komoly árkülönbség volt tapasztalható a két fajta között. Természetesen a hagyományos bitumenes lemezek vásárlása bizonyult költségkímélőbbnek. Mostanában eljutottunk odáig, hogy az 1,7-es vastagságú, homokolt, bitumenes alátétekért gyakorlatilag ugyanannyit kérnek a kereskedők mint korszerűbb technológiájú szövetes lemezekért.

Alább a Tegola cég Startbar S szövetes alátétlemezét ajánlom az érdeklődők figyelmébe:

  Műszaki adatok:

Szélesség (cm)
100
Hosszúság (m)
30
Vastagság (mm)
0,65
Hosszanti szakítóerő (N/5 cm)
480
Keresztirányú szakítóerő (N/5 cm)
380
Szegfelszakító erő (N)
150
Hosszirányú nyúlás (%)
40
Keresztirányú nyúlás (%)
45
WDD (g/m2/24h)
1,51
µ
37599
SD (m)
24,06

 

 

Különleges polipropilén szövettel erősített Startbar termék. A szövetnek köszönhető, csúszásgátló felület javítja a tető járhatóságát és növeli a tetőfedők biztonságát.

Az itt tárgyalt építőanyagról a Kopét 2000 Bt. -nél lehet érdeklődni. A termék megvásárolható az üzletben!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsindely.blog.hu/api/trackback/id/tr83133703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása