A Certainteed amerikai zsindelygyártó dupla rétegű Landmark zsindelyei jó néhány színben kedvezményes áron érkeztek az országba valamikor az év elején. Gyorsan fogy a készlet. Mostanra már csak három színben kapható a termék. Mármint az olcsóbb áron. (A standard színek a normál, listás árakon természetesen továbbra is forgalomban vannak.)

Az egyik akciós szín a Colonial Slate. Ebből úgy tudom, még bőven van raktáron. Kivitelezőink a múlt héten ezzel a tetőanyaggal fedtek rá egy elöregedett zsindelytetőre.

Sajnos a házon papírbetétes zsindely volt. Ilyeneket a kilencvenes és a kétezres évek elején hegyekbe forgalmazott egy trükkös cég. Elég drágák voltak és jó sok garanciaidőt ígértek rájuk. Aztán persze jogutód nélkül megszűnt a vállalkozás, a 20-30 éves garanciaidőket meg kenhetik a hajukra a pórul járt vásárlók.

Szerencsére az új zsindelyréteggel fedett tetővel nem lesz ilyen problémájuk a ház lakóinak. Kétrétegű üvegfátyol-betétes anyag ugyanis egy több mint száz éves gyár terméke, melyről bizton állítható, hogy kiállta az idők próbáját. A magyarországi képviselet ráadásul már 20 éve működik, így kevéssé valószínű, hogy egyik pillanatról a másikra köddé válnának.

P1010020.JPG

P1010022.JPG

P1010026.JPG

P1010025.JPG

P1010021.JPG

P1010024.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://zsindely.blog.hu/api/trackback/id/tr645400344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása